Turmuligheter

Opp Fiske & Fangst Turmuligheter Naturopplevelser Surfing Dykking

Alnes er et flott utgangspunkt for fotturer

Er du heldig med været har du turmuligheter året rundt, men hovedperioden er mars til november.

En tydelig og tørr sti fører opp på fjellet hvor du også har et fjellvann som byr på ørret om du klarer å lure den. De fleste tar turen opp til vatnet på under en time.

Fjellbilder Strandbilder

Du kan også ta rundturen rundt vatnet via øyas høyeste punkt Storhornet (497 m) som byr på en fabelaktig utsikt. Dette er en til tider bratt rundtur i variert landskap. På veien passerer du Johan Skytt, en stor stein som henger ut fra fjellet. Turen har stort sett tydelige og tørre stier med unntak av et litt fuktig parti i sørenden av vatnet. Denne turen vil ta ca 3 timer.

Langs fjøra går det en sti til Gjuv på sørsiden av øya. På veien kan du ta en avstikker fra stien og besøke Huldrehola hvor huldra etter sigende skal bo. Langs strandlinjen ser du tydelige spor av havet i form av jettegryter, noen så velformet at de kan brukes som sofagrupper for en liten rast på turen. Stien er merket med røde merker og inneholder noen krevende partier hvor man må klatre litt. Turen vil ta 2-3 timer avhengig av hvor turvandt man er, det anbefales ikke å ta med hund.

En liten rusletur rundt Neset hver kveld er nærmest obligatorisk når man er på Alnes.

Ytterst på neset har du storhavet rett utenfor og fri sikt til horisonten. I fjøra kan du se hvordan havet har slipt steinene runde. Timer du turen riktig, kan du også se solen gå ned i havet.

Adresse:

Alnes Rorbuferie
Alnes, 6055 Godøya

Mobil

 +47 41 65 59 06

E-mail:

post@alnesrorbuferie.no

Credits

  Copyright © Alnes Rorbuferie   Sist endret: 14 March 2016