Fiske & Fangst

Opp Fiske & Fangst Turmuligheter Naturopplevelser Surfing Dykking

Fiskebilder

Havfiske

På Alnes har du storfisken rett utenfor stuedøra. Du når mange fine fiskeplasser med båten du har liggende ved din egen flytebrygge. Selv om du ikke er så veldig båtvant, klarer de fleste å bruke denne. Vi gir gjerne litt instruksjon om du er usikker.

I rorbua har du også litt fiskeutstyr og krabbeteiner du kan bruke.

   

Barnas hjørne

Brygge og fjøre

Kanskje de største fangstfolka er våre aller minste. For disse er Alnes et eldorado hvor det er spennende småkryp under hver stein i fjøra og masse fisk bare man titter over bryggekanten.

Mang en smårolling har tilbrakt timevis av ferien med nesetippen over kanten på flytebrygga med et enkelt lite snøre med krok og agn. Fisken som kommer opp er kanskje ikke alltid av spiselig størrelse, men hva gjør vel det?

På fjøre sjø er det spennende å gå i fjøresteinene og prøve lykken med elk. Dette er enkelt sagt en hyssing med et fiskehode i enden. Så gjelder det å finne steinen krabben lurer under og få den interessert nok til at den lar seg hale opp og over i bøtta. Den dagen står det formodentlig krabbeklør på menyen.

   

Alnesvatnet

Ferskvannsfiske
Skal du ha avkobling fra havfisket kan du ta turen opp på fjellet. Der venter et fint ørretvann. Du må ha fiskekort. Fisken i Alnesvatnet er kanskje ikke av de letteste å lure, men er ikke det litt av sjarmen?

 

Adresse:

Alnes Rorbuferie
Alnes, 6055 Godøya

Mobil

 +47 41 65 59 06

E-mail:

post@alnesrorbuferie.no

Credits

  Copyright © Alnes Rorbuferie   Sist endret: 14 March 2016